Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
 
 
OSNOVNI PODACI
djelatnost
GRAĐEVINARSTVO I INVESTICIJE
upravljanje projektima
lokacija objekata (uopšteno)
 
  LOKACIJA OBJEKATA
 

Za sve planirane projekte zajedničko je da se njihova lokacija nalazi na teritoriji Opštine NIkšić.

Nikšić je drugi grad po veličini u Crnoj Gori i najprostranija crnogorska opština sa površinom od 2065 km2, što čini oko 14,95 % ukupne površine Crne Gore.

Grad sa tri rijeke i tri vještačka jezera, blizak planinama. Nikšić ima oko 90.000 stanovnika,na nadmorskoj visini od oko 630m. Od Jadranskog mora je udaljen 30 km vazdušne linije. Klima Opštine Nikšić ima karakter prelaza od mediteranske ka planinskoj i kontinentalnoj klimi. Nikšić je raskrsnica puteva s istoka i zapada, neobična mješavina tradicionalnog i modernog.

Treba napomenuti da povoljnost geografskog položaja uticala je da je Nikšić odavnina raskrsnica prirodno usmjerenih važnijih puteva.Međunarodni put, Solun-Tirana-Podgorica-Nikšić-Srbinje-Sarajevo, predstavlja najvažniju saobraćajnu arteriju nikšićkog kraja,jer je Nikšić na ovaj način povezan ne samo sa Sarajevom nego i dalje sa srednjom i zapadnom Evropom. Ne treba zanemariti ni saobraćajnu povezanost sa Podgoricom kao republičkim centrom i Barom kao glavnom lukom.

Završetak radova na modernizaciji i izgradnji novih dionica puta Risan-Nikšić-Žabljak-Prijepolje,ovaj putni pravac će predstavljati najkraću vezu između atraktivnih zimskih centara,na sjeveru – Nikšića i crnogorskog primorja.

Povoljna udaljenost i dobra komunikacija je ostvarena i sa aerodromima Podgorica,Tivat i Ćilipi,kao i sa lukom Bar,turističkom lukom Kotor i robnom lukom Zelenika.

   
 
     

osnovni podaci